NOVINKA ♥♥♥

Chilli sůl uzená na buku - objevte její nezaměnitelnou chuť a dejte připravovaným pokrmům nový rozměr!

Spojením kladů uzení, kvality Himalájské soli a výběrového chilli, vás čeká dokonalý požitek.


Himalájská sůl jemně mletá: Sůl je vhodná ke každodennímu použití. Její výhodou je přirozený obsah velkého množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě. Ložisko soli se nachází v Pákistánu, mezi pohořím Himaláje a řekou Indus. Je to oblast s jednou z nejkvalitnějších solí na světě. Tato sůl je až 500 miliónů let stará. Je mimořádně čistá a díky tomu je určena k okamžitému použití člověkem. Těží se ručně, je omývána a sušena na slunci.

Země původu: Pákistán, Himaláje

Chilli Peperoncini Interi e Frantumati: Chilli papričky jsou známé jako jeden z nejpopulárnějších druhů koření, navzdory své pálivosti, také díky svým léčebným účinkům. Pikantní chuť a silně štiplavý charakter jim dává alkaloid kapsaicin. Ten má antibakteriální, antikarcinogení, analgetické a antidiabetické vlastnosti. Chilli koření má spoustu zdravotních kladů, podporuje hubnutí, ale pozor, dokáže být i nebezpečné.

Země původu: Itálie

Buk: Buk je pro uzení univerzální a skvělou volbou. Dodává pokrmům úžasnou chuť a hodí se na úpravu většiny mas. Neodolatelný požitek z vůně kouře vám bude evokovat vedle grilování i dobu otevřených ohňů. Uzení potravin patří k nejstarším a nejzákladnějším způsobům přípravy jídla. Je klíčem k lahodné chuti potravin.


Uzení: Uzení je úprava potravin, která spočívá v ponechání potraviny po určitou dobu v teplém či studeném (zdravější varianta) kouři vzniklém hořením dřeva. Samotným uzením tak dodáme potravině specifickou chuť. Doba uzení závisí na množství upravované potraviny a na požadované míře vysušení. Uzené potraviny mají oproti čerstvým výhodu delší trvanlivosti.


Zásady, které při uzení dodržujeme: 

  • nikdy nepoužíváme plesnivé, hnilobné nebo jinak poškozené dřevo

  • nikdy nepoužíváme chemicky ošetřené/barvené dřevo

  • nikdy nepoužíváme nesprávně vysušené dřevo

  • nikdy nepoužíváme dřevo s kůrou

  • nikdy nepoužíváme jehličnany


Množství: 200g 


Složení: 100% jemně mletá sůl s chilli uzená studeným bukovým kouřem

               bez chemie, aromat a stabilizátorů chutí

Skladování: v suchu a pečlivě uzavřené

                     při manipulaci dávejte pozor, nesahejte si do očí a opatrně se nadechujte

Výroba: 100% ruční 

Vyrobeno: v EU


Minimální trvanlivost

Datum výroby: 18.01.2021

Datum spotřeby: 18.01.2023

Chilli sůl uzená na buku - vak 200g

  • Kód výrobku: 66
  • Dostupnost: 19
  • 313,00 Kč


Podobné výrobky

Česnekový olej 1000ml

Česnekový olej 1000ml

Česnekový olej vhodný na přípravu pokrmů za studena i za tepla. 100% ruční výroba. Bez ko..

860,00 Kč

Extra panenský olivový olej s pečeným česnekem 250ml

Extra panenský olivový olej s pečeným česnekem 250ml

TOP produkt s dokonalou chutí pečeného česneku. Jemná, přitom intenzivní, podráždí vaše chuťové pohá..

286,00 Kč

Tagy: Chilli sul uzena na buku - vak 200g