NOVINKA ♥♥♥

Chilli sůl uzená na olši - lepší chuť už nenajdete! Tato sůl uzená studeným olšovým kouřem změní chuťový profil vašich jídel k dokonalosti.

Spojili jsme klady uzení s kvalitou Himalájské soli, přidali chilli a ... necháme se unášet na vlně dokonalé chuti připravovaných pokrmů. Přidejte se i vy!

Himalájská sůl jemně mletá: Sůl je vhodná ke každodennímu použití. Její výhodou je přirozený obsah velkého množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě. Ložisko soli se nachází v Pákistánu, mezi pohořím Himaláje a řekou Indus. Je to oblast s jednou z nejkvalitnějších solí na světě. Tato sůl je až 500 miliónů let stará. Je mimořádně čistá a díky tomu je určena k okamžitému použití člověkem. Těží se ručně, je omývána a sušena na slunci.

Země původu: Pákistán, Himaláje

Chilli Peperoncini Interi e Frantumati: Chilli papričky jsou známé jako jeden z nejpopulárnějších druhů koření, navzdory své pálivosti, také díky svým léčebným účinkům. Pikantní chuť a silně štiplavý charakter jim dává alkaloid kapsaicin. Ten má antibakteriální, antikarcinogení, analgetické a antidiabetické vlastnosti. Chilli koření má spoustu zdravotních kladů, podporuje hubnutí, ale pozor, dokáže být i nebezpečné.

Země původu: Itálie

Olše: OLŠE dodává potravinám velmi jemný a sladký chuťový profil. Pokud si chcete opravdu pochutnat, není lepší volba. Skvěle nachutí různé druhy ryb, např. lososa. Neodolatelný požitek z vůně kouře vám bude evokovat vedle grilování i dobu otevřených ohňů. Uzení potravin patří k nejstarším a nejzákladnějším způsobům přípravy jídla. Je klíčem k lahodné chuti potravin.

Uzení: Uzení je úprava potravin, která spočívá v ponechání potraviny po určitou dobu v teplém či studeném (zdravější varianta) kouři vzniklém hořením dřeva. Samotným uzením tak dodáme potravině specifickou chuť. Doba uzení závisí na množství upravované potraviny a na požadované míře vysušení. Uzené potraviny mají oproti čerstvým výhodu delší trvanlivosti.


Zásady, které při uzení dodržujeme: 


  • nikdy nepoužíváme plesnivé, hnilobné nebo jinak poškozené dřevo

  • nikdy nepoužíváme chemicky ošetřené/barvené dřevo

  • nikdy nepoužíváme nesprávně vysušené dřevo

  • nikdy nepoužíváme dřevo s kůrou

  • nikdy nepoužíváme jehličnany


Množství: 200g 

Složení: 100% jemně mletá sůl s chilli uzená studeným olšovým kouřem

               bez chemie, aromat a stabilizátorů chutí

Skladování: v suchu a pečlivě uzavřené

                     při manipulaci dávejte pozor, nesahejte si do očí a opatrně se nadechujte

Výroba: 100% ruční 

Vyrobeno: v EU


Minimální trvanlivost

Datum výroby: 18.01.2021

Datum spotřeby: 18.01.2023

Chilli sůl uzená na olši - vak 200g

  • Kód výrobku: 68
  • Dostupnost: 14
  • 360,00 Kč


Podobné výrobky

Česnekový olej 1000ml

Česnekový olej 1000ml

Česnekový olej vhodný na přípravu pokrmů za studena i za tepla. 100% ruční výroba. Bez ko..

860,00 Kč

Extra panenský olivový olej s pečeným česnekem 250ml

Extra panenský olivový olej s pečeným česnekem 250ml

TOP produkt s dokonalou chutí pečeného česneku. Jemná, přitom intenzivní, podráždí vaše chuťové pohá..

330,00 Kč

Tagy: Chilli sul uzena na olsi - vak 200g