NOVINKA ♥♥♥
Chilli sůl uzená na olši - lepší chuť už nenajdete! Tato sůl uzená studeným olšovým kouřem změní chuťový profil vašich jídel k dokonalosti.
Spojili jsme klady uzení s kvalitou Himalájské soli, přidali chilli a ... necháme se unášet na vlně dokonalé chuti připravovaných pokrmů. Přidejte se i vy!
Himalájská sůl jemně mletá: Sůl je vhodná ke každodennímu použití. Její výhodou je přirozený obsah velkého množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě. Ložisko soli se nachází v Pákistánu, mezi pohořím Himaláje a řekou Indus. Je to oblast s jednou z nejkvalitnějších solí na světě. Tato sůl je až 500 miliónů let stará. Je mimořádně čistá a díky tomu je určena k okamžitému použití člověkem. Těží se ručně, je omývána a sušena na slunci.
Země původu: Pákistán, Himaláje
Chilli Peperoncini Interi e Frantumati: Chilli papričky jsou známé jako jeden z nejpopulárnějších druhů koření, navzdory své pálivosti, také díky svým léčebným účinkům. Pikantní
chuť a silně štiplavý
charakter jim dává alkaloid kapsaicin. Ten má antibakteriální,
antikarcinogení, analgetické a antidiabetické vlastnosti. Chilli koření
má spoustu zdravotních kladů, podporuje hubnutí, ale pozor, dokáže být i
nebezpečné.
Země původu: Itálie
Olše: OLŠE dodává potravinám velmi jemný a sladký chuťový profil. Pokud si
chcete opravdu pochutnat, není lepší volba. Skvěle nachutí různé druhy
ryb, např. lososa. Neodolatelný požitek z vůně kouře vám bude evokovat vedle grilování i dobu otevřených ohňů. Uzení
potravin patří k nejstarším a nejzákladnějším způsobům
přípravy jídla. Je klíčem k lahodné chuti potravin.
Uzení: Uzení je úprava potravin, která
spočívá v ponechání potraviny po určitou dobu v teplém či studeném (zdravější varianta) kouři
vzniklém hořením dřeva. Samotným uzením tak dodáme potravině
specifickou chuť. Doba uzení závisí na množství upravované
potraviny a na požadované míře vysušení. Uzené potraviny mají
oproti čerstvým výhodu delší trvanlivosti.
Zásady, které při uzení dodržujeme:
nikdy nepoužíváme plesnivé, hnilobné nebo jinak poškozené dřevo
nikdy nepoužíváme chemicky ošetřené/barvené dřevo
nikdy nepoužíváme nesprávně vysušené dřevo
nikdy nepoužíváme dřevo s kůrou
nikdy nepoužíváme jehličnany
Množství: 200g
Složení: 100% jemně mletá sůl s chilli uzená studeným olšovým kouřem
bez chemie, aromat a stabilizátorů chutí
Skladování: v suchu a pečlivě uzavřené
při manipulaci dávejte pozor, nesahejte si do očí a opatrně se nadechujte
Výroba: 100% ruční
Vyrobeno: v EU
Minimální trvanlivost
Datum výroby: 18.01.2021
Datum spotřeby: 18.01.2023
Chilli sůl uzená na olši - vak 200g
- Kód výrobku: 68
- Dostupnost: 14
-
360,00 Kč
Podobné výrobky
Česnekový olej 1000ml
Česnekový olej vhodný na přípravu pokrmů za studena i za tepla. 100% ruční výroba. Bez ko..
860,00 Kč
Extra panenský olivový olej s pečeným česnekem 250ml
TOP produkt s dokonalou chutí pečeného česneku. Jemná, přitom intenzivní, podráždí vaše chuťové pohá..
330,00 Kč