Sůl uzená na olšovém dřevě studeným kouřem. OLŠE dodává potravinám velmi jemný a sladký chuťový profil. Pokud si chcete opravdu pochutnat, není lepší volba. Skvěle nachutí různé druhy ryb, např. lososa.
Neodolatelný požitek z vůně kouře
– vedle grilování evokuje také dobu otevřených ohňů. Uzení
potravin patří k nejstarším a nejzákladnějším způsobům
přípravy jídla. Je klíčem k lahodné chuti potravin. Vše tkví
ve výběru správného dřeva. Vaše potraviny tak získají ten
správný šmak.
Uzení je úprava potravin, která
spočívá v ponechání potraviny po určitou dobu v teplém či studeném (zdravější varianta) kouři
vzniklém hořením dřeva. Samotným uzením tak dodáme potravině
specifickou chuť. Doba uzení závisí na množství upravované
potraviny a na požadované míře vysušení. Uzené potraviny mají
oproti čerstvým výhodu delší trvanlivosti.
Zásady, které při uzení dodržujeme:
nikdy nepoužíváme plesnivé, hnilobné nebo jinak poškozené dřevo
nikdy nepoužíváme chemicky ošetřené/barvené dřevo
nikdy nepoužíváme nesprávně vysušené dřevo
nikdy nepoužíváme dřevo s kůrou
nikdy nepoužíváme jehličnany
Množství: 100g
Složení: 100% sůl Himalájská sůl uzená studeným olšovým kouřem. Neobsahuje žádná aromata, éčka, cukr ani koření.
Skladování: v suchu a pečlivě uzavřené
Přejeme Vám dobrou chuť.
Sůl Himalájská jemná uzená na olšovém dřevě - vak 100g
- Kód výrobku: 57
- Dostupnost: 13
-
240,00 Kč
Tagy: Sul Himalajska jemna uzena na olsovem dreve - vak 100g