Sůl uzená na olšovém dřevě studeným kouřem. OLŠE dodává potravinám velmi jemný a sladký chuťový profil. Pokud si chcete opravdu pochutnat, není lepší volba. Skvěle nachutí různé druhy ryb, např. lososa.

Neodolatelný požitek z vůně kouře – vedle grilování evokuje také dobu otevřených ohňů. Uzení potravin patří k nejstarším a nejzákladnějším způsobům přípravy jídla. Je klíčem k lahodné chuti potravin. Vše tkví ve výběru správného dřeva. Vaše potraviny tak získají ten správný šmak.


Uzení je úprava potravin, která spočívá v ponechání potraviny po určitou dobu v teplém či studeném (zdravější varianta) kouři vzniklém hořením dřeva. Samotným uzením tak dodáme potravině specifickou chuť. Doba uzení závisí na množství upravované potraviny a na požadované míře vysušení. Uzené potraviny mají oproti čerstvým výhodu delší trvanlivosti.


Zásady, které při uzení dodržujeme:


  • nikdy nepoužíváme plesnivé, hnilobné nebo jinak poškozené dřevo

  • nikdy nepoužíváme chemicky ošetřené/barvené dřevo

  • nikdy nepoužíváme nesprávně vysušené dřevo

  • nikdy nepoužíváme dřevo s kůrou

  • nikdy nepoužíváme jehličnany


Množství: 100g 
Složení: 100% sůl Himalájská sůl uzená studeným olšovým kouřem. Neobsahuje žádná aromata, éčka, cukr ani koření.

Skladování: v suchu a pečlivě uzavřené 


Přejeme Vám dobrou chuť.

Sůl Himalájská jemná uzená na olšovém dřevě - vak 100g

  • Kód výrobku: 57
  • Dostupnost: 13
  • 240,00 Kč


Tagy: Sul Himalajska jemna uzena na olsovem dreve - vak 100g