ČERSTVĚ VYUZENO ♥♥♥ 

Sůl uzená na švestkovém dřevě studeným kouřem. ŠVESTKA patří mezi nejoblíbenější ovocná dřeva pro uzení, má charakteristické aroma. Je vhodná obzvláště pro drůbeží masa jako kuře, krocan, při opracování vepřového masa či výrobě šunky.

Neodolatelný požitek z vůně kouře – vedle grilování evokuje také dobu otevřených ohňů. Uzení potravin patří k nejstarším a nejzákladnějším způsobům přípravy jídla. Je klíčem k lahodné chuti potravin. Vše tkví ve výběru správného dřeva. Vaše potraviny tak získají ten správný šmak.


Uzení je úprava potravin, která spočívá v ponechání potraviny po určitou dobu v teplém či studeném (zdravější varianta) kouři vzniklém hořením dřeva. Samotným uzením tak dodáme potravině specifickou chuť. Doba uzení závisí na množství upravované potraviny a na požadované míře vysušení. Uzené potraviny mají oproti čerstvým výhodu delší trvanlivosti.

Zásady, které při uzení dodržujeme:


  • nikdy nepoužíváme plesnivé, hnilobné nebo jinak poškozené dřevo

  • nikdy nepoužíváme chemicky ošetřené/barvené dřevo

  • nikdy nepoužíváme nesprávně vysušené dřevo

  • nikdy nepoužíváme dřevo s kůrou

  • nikdy nepoužíváme jehličnany


Množství: 250g 
Složení: 100% sůl Himalájská sůl uzená studeným švestkovým kouřem. Neobsahuje žádná aromata, éčka, cukr ani koření.

Skladování: v suchu a pečlivě uzavřené 


Přejeme Vám dobrou chuť.

Sůl Himalájská jemná uzená na švestkovém dřevě - vak 250g

  • Kód výrobku: 60
  • Dostupnost: 21
  • 313,04 Kč


Tagy: Sul Himalajska jemna uzena na svestkovam dreve vak - 250g